Wenen

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ligt aan de Donau in het Noordoosten van het land. Wie Wenen zegt zegt nieuwjaarsconcert. Elk jaar op 1 januari geeft het Wiener Philharmoniker een concert in de Gouden Zaal van het Wiener Musikverein.

Op de plaats van de huidige binnenstad van Wenen stichtten de Romeinen in 15 voor Christus een militaire post tegen de Germanen. Inmiddels staat de binnenstad op de UNESCO werelderfgoedlijst. In 1921, dus kort na de Eerste Wereldoorlog werd Oostenrijk een zelfstandige staat.

Net als in Kopenhagen (Tivoli) beschikt Wenen ook over een park met veel attracties zoals een reuzenrad. Het grote park heet Wiener Prater, terwijl het gedeelte met de attracties Volksprater wordt genoemd. Vlakbij bevindt zich het Ernst Happel stadion, waar Ajax in 1995 de Europa cup I won.

De Weense keuken heeft een aantal wereldberoemde gerechten voortgebracht. Zoals de bekende apfelstrudel, de sachertorte en natuurlijk de Wiener Schnitzel.

In Wenen wonen iets meer dan 1.900.000 mensen, aan de Universiteit van Wenen studeren 63.000 studenten. De ‘Uni’ werd al in 1365 opgericht en er zijn 15 faculteiten. Een privekamer huur je al vanaf € 200,- per maand, een flat kost al gauw 450 Euro of (veel) meer.

romantisch-wenen

Bijbaan

Als je in Wenen bent kun je natuurlijk eenvoudig een aantal uitzendbureaus bij langs. Wil je al in Nederland weten wat er beschikbaar is dan kun je naar Glassdoor.nl. Dit is een vacaturesite die ook werk in Wenen aanbiedt.  Veel informatie over de stad maar niet zoveel vacatures vind je op werkeninhetbuitenland.nl.  Je kunt het ook proberen op werkeninoostenrijk.nl.

 

Shoppen in Wenen

In Wenen kun je terecht in enorme winkelcentra maar net zo makkelijk in pittoreske boetiekjes. Ga naar de Karntner Strasse, een autovrije winkelstraat of bezoek de Mariahilfer Strasse, de langste winkelstraat van Wenen. Op de Naschmarkt kopen toeristen en de lokale bevolking hun verse levensmiddelen. Net buiten de stad staat het gigantische Shopping City Sud.

 

Koffie drinken

Hierboven werd al even de culinaire wereld van Oostenrijk aangestipt. De koffiehuizen in Wenen verdienen een aparte vermelding. Al sinds het jaar 564 bestaan er koffiehuizen in Wenen. Beroemd om de vele smaakcombinaties, niet voor niets is de Wiener melange een begrip geworden.

Een koffiehuis als paleis, bezoek Café Central aan de Herrengasse 14. Café Dommayer aan de Dommayergasse 1, hier is de wals uitgevonden of ga naar Café Landtmann, Dr. Karl  Lueger Ring 4. Dit was ooit het stamcafe van niemand minder dan Sigmund Freud.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Begin op tijd naar het zoeken van een prettig  onderkomen in Wenen! We adviseren je om je vrienden op social media te vragen mee te zoeken. Je weet nooit wie er weer in hun netwerk zitten.  Hier een kort overzicht van aanbieders van studentenkamers.

klik hier voor TheStudentHotel Wenen.