Barcelona

Barcelona is de tweede stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië. In de metropool wonen 5 miljoen mensen. Bij het horen van de nam Barcelona denk je ogenblikkelijk aan de voetbalclub en de Sagrada Familia. Beiden komen uiteraard aan bod maar eerst een stukje historie.

De geschiedenis van Barcelona gaat terug tot de 3e eeuw voor Christus. Mogelijk heeft de vader van Hannibal de stad gesticht. Tijdens de Spaanse Successieoorlog (1706-1714) verloor Catalonië haar onafhankelijkheid. In 1939 veroverde het nationalistische leger van de latere dictator Francisco Franco Barcelona en hierdoor raakte de regio ook haar autonomie kwijt. In 1992 organiseerde Barcelona de Olympische Zomerspelen.

Camp Nou is het stadion van FC Barcelona, er passen bijna 100.000 toeschouwers in. De club is voor de inwoners van Barcelona veel meer dan een voetbalclub. Met FC Barcelona heeft Catalonië een wapen tegen de Spaanse overheersing en de bemoeizucht van Madrid in het bijzonder.

Ondanks de aanwezigheid van kunstenaars als Miro, Dali en Picasso is het toch Antoni Gaudi die het grootste stempel drukt op de stad. Naast tal van gebouwen en een park is de kerk Sagrada Familia de beroemdste creatie van de kunstenaar. Er wordt al sinds 1882 bijna onafgebroken aan de basiliek gewerkt.

De prestigieuze Universiteit van Barcelona stamt uit 1450. In 2020 is zij uitgeroepen tot beste universiteit van de Europese Unie. Er studeren ruim 62.000 studenten aan deze universiteit. Je kunt al een studentenkamer huren vanaf € 200,-.

Bijbaan in Barcelona

Studentenwerk.nl heeft soms werk of betaalde stages in Barcelona. Op jooble.org  staan vacatures voor buitenlandse baantjes. Meestal staat er ook wel iets voor Barcelona. Misschien bij de ANWB standplaats ? Erasmusu.com heeft naast onderdak ook (studenten)werk in de aanbieding. Het best kun je je aanmelden bij een lokaal uitzendbureau. Succes!

 

Shoppen in Barcelona

Waar moet je beginnen? Er zijn verschillende outlets in Barcelona, zoals Lefties, Zara outlet en Mango Outlets. Zij hebben meerdere vestigingen en de kleding is vaak goedkoper dan in Nederland. De hipste wijk van Barcelona is El Born. Een walhalla van leuke boetiekjes. Voor de vintage-shoppers is El Ravel een uitkomst maar bedenk wel dat dit niet betekent dat het altijd goedkoop is. Voor de voetbalfans zijn er diverse FC Barcelona fanshops en er is zelfs een Real Madrid shop.

 

Eten in Barcelona

In Barcelona ligt het ritme anders dan in Nederland. In het algemeen geldt dat de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag is en dat er daarna tijd is voor een siësta. Het diner staat vaak pas om 21:00 uur op het programma. Uiteraard zijn er veel tapas-tentjes. Bijvoorbeeld Jai-Ca in de wijk Barceloneta, veel visgerechtjes. Of ga in dezelfde wijk naar Bar Bitacora voor een tortilla. Bij Tucca severen ze Argentijnse hapjes maar ook een hamburger.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Tip: begin op tijd met zoeken en schakel je vrienden in via Social Media. Misschien heeft iemand een connectie met deze wereldstad. Wij hebben een aantal partijen voor je geselecteerd die je kunnen helpen:

TIP: als je geen gedeelde kamer kunt vinden, probeer dan eens een jeugdherberg. Ook goed voor je sociale contacten. Check barcelona-tourist-guide.com voor meer tips.