Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk (VK). Het VK bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. De eerste 3 landen vormen samen Groot- Brittannië.

Rond het jaar 50 werd Londinium gesticht door de Romeinen als hoofdstad van Brittannia. In de 19e eeuw tot begin 20e eeuw was Londen de grootste stad van de wereld.

Beroemde gebouwen in Londen zijn de Big Ben, de klokkentoren  van het Palace of Westminster, waar zich de Houses of Parliament bevinden en Buckingham Palace. De Tower of London staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.  Deze vesting uit de 11e eeuw heeft ook dienst gedaan als koninklijk paleis en gevangenis. Nu is de Tower of London een museum waar o.a. de kroonjuwelen te zien zijn.  Ernaast ligt de Tower Bridge.

Voetbal is de grootste sport in het VK en alleen in Londen zijn al 12 professionele clubs actief. Denk aan Chelsea, Arsenal, Fulham en Tottenham Hotspur.

In Londen wonen 8,7 miljoen mensen waarvan 175.000 studenten. Een studentenkamer kost minstens € 400,- per maand maar kan fors oplopen.

london

Bijbaan in Londen

Als je in de horeca aan de slag wilt kun je beginnen bij studeren-engeland.nl , maar je kunt hier ook terecht voor bijv magazijnwerk of schoonmaakwerk. Erasmusu.com heeft naast een woonaanbod ook bijbaantjes in de aanbieding in Londen. Op deze Nederlandstalige site combineer je studeren met werken.  Looking for the perfect job? check recruitastudent.nl.

 

Goedkoop shoppen in Londen

Londen is niet goedkoop maar je kunt er wel voordelig shoppen. Bijvoorbeeld in de summersale van juni tot eind juli.  Markten zijn er genoeg, bijvoorbeeld Camden Market met veel tweedehands kleding en spulletjes of Petticoat Lane Market in East End. In de trendy wijk Nothing Hill vind je de markt op Portobello Road. Nieuwe artikelen maar wel betaalbaar. Of je kiest voor je kleding de Primark. Ook in Nederland zijn er een aantal van deze winkels.

 

Eten in Londen

Op watzijzegt.com staan een aantal tips, zoals:

Brick lane Beigel Bake, Een Joodse bakkerij die altijd open is.

Comptair Libanais voor delicatessen en heerlijke sapjes.

Koya, Japanse noodle bar.

Franco Manca Pizzaria heeft meerdere restaurants in Londen.

Gourmet Burger Kitchen voor de klassieke hamburgers.

Maple & Kings serveert ontbijtbowls met granen en goed gevulde salades.

The Lighterman ten slotte is een 3-verdiepingen tellend restaurant op King’s Cross.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Voor het tijdig vinden van een fijn onderkomen adviseren wij om je vrienden op social media te vragen een goede studentenkamer te zoeken in Londen. Je weet nooit wie er weer in hun netwerk zitten. Er zijn een aantal internationale aanbieders van studentenkamers. Hier een kort lijstje.

TIP: Weet je niet waar te beginnen? Voor tips en tricks kun je naar thelondontester.com, Nederlandstalig.