• Project Name Roof Repair
  • Client ThemeForest Envato
  • Date Roofing
  • Duration 20 Nov, 2018
  • Location Bulls Stadium, Califorina

Nijmegen

Nijmegen ligt aan de oevers van de Waal, vlakbij Duitsland, en is met meer dan 175.000 inwoners de grootste stad van Gelderland. Net als Maastricht claimt het de oudste stad van Nederland te zijn. In 2005 vierde Nijmegen het 2000-jarig bestaan van de stad. Ook hier zijn de Romeinen geweest en zij noemden Nijmegen Ulpia Noviomagus Batavorum. Vrij vertaald ’nieuwe vlakte van de Bataven’ ten tijde van Keizer Marcus Ulpius Traianus. Sporen van de geschiedenis zijn terug te vinden in het Hunnerpark met de Belvedere en in het Kronenburgerpark waar restanten van de omwalling terug te vinden zijn en de kruittoren staat. Frank Boeijen heeft in 1985 een single uitgebracht met de naam Kronenburg Park.

Elk jaar organiseert Nijmegen de wereldberoemde wandelvierdaagse. Al sinds 1909 worden de afstandmarsen, met veel militairen, over 30, 40 of zelfs 50 kilometer per dag georganiseerd. In Nijmegen wonen ruim 20.000 studenten terwijl er twee keer zoveel studeren. Nijmegen kent 2 hogescholen en 1 universiteit, te weten de Radboud Universiteit. De gemiddelde kamerhuur per maand is € 400,- voor 15 tot 20 m2.

nijmegen-pagina

Bijbaan in Nijmegen

Voor extra inkomsten moet je als student de handen uit de mouwen steken. De nationale vacaturebank heeft bijbanen voor studenten, net als studentenwerk.nl. Je kunt je ook aanmelden bij Susa, Randstad, Indeed, of StartPeople. Via youngcapital.nl of studentjob.nl kun je ook een tweedebaantje vinden.

 

Goedkoop shoppen in Nijmegen

Op studentenkorting.nl kun je zien welke bedrijven korting geven aan studenten. Zo kun je niet alleen korting krijgen op kleding en eten, maar ook op rijlessen en de bioscoop. Originele cadeautjes van maar liefst 130 verschillende ondernemers vind je bij Ieder z’n Vak. Voor de leukste bordspellen ga je naar Moenen en Mariken. 300 Soorten thee en alles op het gebied van koffie; Van Hilst Koffie en thee. Sieraden en kralen vind je bij Jewelz&More. Het grootste overdekte winkelcentrum ten slotte is Dukenburg. Uiteraard kun je voor de inrichting van je nieuwe kamer terecht bij IKEA, maar dan moet je wel even naar Duiven.

 

Eten in Nijmegen

Eetcafé Funkenstein biedt heerlijke hamburgers voor maar € 12,95. Voor een vegan curry of een noodles bowl moet je bij Hotel Credible wezen. En loopt het tafelen wat uit dan kun je er nog blijven slapen ook. In het prachtige Waaggebouw op de Grote Markt kun je elke dag een Waaghap eten; een voor- en hoofdgerecht voor maar € 9,95. Topsalades met geitenkaas of tofu kun je scoren bij Café de Plak. Bij Café Eten en Drinken zijn de Mexicaanse stoofschotels een aanrader.  Er is daar zelfs een speelhoek voor de kinderen.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Het is wel een probleem om een goede studentenkamer te vinden. TIP1: vraag vrienden op social media mee te zoeken.

TIP2: huurder en verhuurder komen bijna altijd een schriftelijke huurovereenkomst overeen. Lees deze goed door voordat u deze tekent. Bij ernstige problemen kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Betaal de borg altijd per bank zodat dit zwart op wit staat.