Project Challenges

Groningen ofwel Grunn zoals ze in het Gronings zeggen, is met ruim 200.000 inwoners de grootste stad van Noord-Nederland. Veruit het bekendste gebouw van Groningen is de Martinitoren. De toren staat op de Grote Markt, waar de Martinikerk staat. De toren is 96,80 meter hoog. De stadjers, de inwoners van de stad, noemen de toren ook wel d’Olle Grieze, ofwel oude grijze. Het Groninger Museum verdiend een aparte vermelding. Dit beeldbepalende gebouw vlakbij het station is door o.a. de Fransman Philippe Stark en de Italiaan Alessandro Mendini ontworpen. Het trekt ongeveer 200.000 bezoekers per jaar.

In Groningen studeren ongeveer 60.000 studenten waarvan er bijna 40.000 in Groningen wonen. Zij hebben de keus uit 7 hogescholen en 3 Universiteiten. De prijs voor studentenkamers is relatief bescheiden; de gemiddelde huur per maand is € 415,-.

clyde-gravenberch-V-b9yW7fqmA-unsplash

Bijbaan in Groningen

Voor extra inkomsten moet je als student de handen uit de mouwen steken. Ga naar Groningenlife.nl voor studentenwerk dat lekker te combineren is met je studie of ga naar studentenwerk.nl . Je kunt je ook aanmelden bij Randstad, indeed,  of joblift.

 

Goedkoop shoppen in Groningen

In Groningen vind je een groot aantal outlet winkels. Of het nu gaat om verf, fietsen of  laminaat. Voor het interieur of een nieuwe look kun je naar een vintage winkel. Groningen telt er tientallen. Uiteraard kun je natuurlijk terecht bij IKEA. Hun Groningse  locatie is gevestigd aan de Sontweg 9. De studentenwinkel van Groningen vind je op de Haddingestraat: Korenbeurs Partijverkoop heeft het.

 

Eten in Groningen

Desmaakvanstad.nl heeft in Groningen 6 goedkope adresjes op een rij gezet. Bijvoorbeeld Feel good, vegetarische gerechten vanaf € 7,50. De daghap wordt geserveerd tussen 17:00 en 19:00 uur. Voor last minutes beslissers is er hetlaatstetafeltje.nl. Hier kun je nog reserveren voor vanavond. Voor onbeperkt tapas eten en de Spaanse sfeer kun je naar Tapasco. Ga je liever voor Italiaans? Happy Italy in de Oosterstraat biedt een maaltijd voor minder dan een tientje. Ten slotte kun je een heerlijk stamppotje scoren in De Groene Weyde.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Het is al jarenlang een probleem om een goede studentenkamer te vinden. TIP1: vraag vrienden op social media mee te zoeken.

Wij hebben een aantal partijen geselecteerd:

klik hier voor TheStudentHotel Groningen.

TIP2: huurder en verhuurder komen bijna altijd een schriftelijke huurovereenkomst overeen. Lees deze goed door voordat u deze tekent. Bij ernstige problemen kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Betaal de borg altijd per bank zodat dit zwart op wit staat.