Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken. Deze stad is in het jaar 1000 gesticht door Sven Gaffelbaard ofwel Knoet de Grote. Kopenhagen ligt aan de Sont die Denemarken scheidt van Zweden. Inmiddels is er een 16 kilometer lange brug aangelegd naar Malmö. Deze Sontbrug is geschikt voor weg- en spoorverkeer.

In Kopenhagen wonen circa 630.000 mensen. Inclusief de voorsteden zijn het er 2 miljoen. Het meest toeristische deel van Kopenhagen is nyhavn, een haven omringd door prachtige panden waar zich veel restaurantjes bevinden. Hans Christian Andersen heeft vele sprookjes geschreven, waaronder de kleine zeemeermin. Het wereldberoemde standbeeld staat ook in deze stad. In het centrum van Kopenhagen staat het attractiepark Tivoli.

Aan de Universiteit van Kopenhagen studeren 35.000 studenten. Een studentenkamer kun je al huren vanaf  € 350,- per maand.

Bijbaan in Kopenhagen

Erasmusu.com heeft naast wonen ook bijbaantjes in de aanbieding.  Glassdoor.nl heeft het meeste aanbod, workingadventures.nl en indeed hebben soms ook vacatures beschikbaar. Er is op zich genoeg werk in Kopenhagen, maar je kunt het best ter plekke op zoek naar een (bij)baantje.

 

Eindeloos shoppen in Kopenhagen

Een voordeel van shoppen in Kopenhagen is dat het winkelgebied bijna helemaal autovrij is. De Stroget is de langste winkelstraat van Europa. Hier zit ook Georg Jensen, de wereldberoemde zilversmid. Als het weer tegen zit kun je naar een waanzinnig groot winkelcentrum Illum genaamd. Er zijn 3 vlooienmarkten in Kopenhagen waarvan die in Norrebro de grootste is. Ben je op zoek naar betaalbare merkkleding dan is de markt in Frederiksberg de beste keus. Voor meer vintage tips kijk je op degroenemeisjes.nl.

 

Voordelig eten in Kopenhagen

Voor een bedrag tussen de € 5 en € 10 kun je Chinees eten bij Noodle House, lekker en goedkope loempia’s en wokgerechten. Absalon in Vesterbro biedt de gezelligste volkskeuken van Kopenhagen. Voor 50 Kronen (€ 8) mag je om 18:00 uur aan tafel gaan zitten en kun je meedoen aan een pub quiz of bingoën. In dezelfde wijk zit Maglad, iets duurder maar hier kun je ook vegetarisch eten.  De pizzaliefhebber komt aan zijn trekken bij MaMeMi. Grote pizza’s, beperkte keus.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Voor het tijdig vinden van een fijn onderkomen kun je je vrienden op social media vragen een goede studentenkamer te zoeken in Kopenhagen.  Je weet nooit wie er weer in hun netwerk zitten.  Er zijn een aantal internationale aanbieders van studentenkamers. Hier een kort lijstje.

Weet je niet waar te beginnen? Voor tips en tricks kun je naar wilweg.nl , veel informatie over studeren in Denemarken.