• Project Name Fireplace cleaning
  • Client ThemeForest Envato
  • Date Cleaning
  • Duration 14 December, 2018
  • Location Bulls Stadium, Califorina

Tilburg

Tilburg ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 200.000 inwoners. Koning Willem II (geboren 6 december  1792 in Den Haag en overleden 17 maart 1849 in Tilburg) liet er een paleis bouwen. Hij was dol op Tilburg. Helaas stierf hij voordat het paleis af was. Tegenwoordig is het gebouw het Paleis-Raadhuis van Tilburg en maakt het onderdeel uit van het gemeentehuis. De Tilburgse voetbalclub Willem II is vernoemd naar deze koning die over Tilburg zei: “hier adem ik vrij en voel ik mij gelukkig”.  Tilburgers worden ook wel ‘kruikezeikers’ genoemd. Dit komt voort uit het feit dat de inwoners van Tilburg vroeger urineerden in kruiken. Deze kruiken werden vervolgens weer verkocht aan de omliggende textielfabrieken. Zij gebruikten de ammoniak uit de urine voor het bewerken van de wol. Tilburg heet in de carnavalstijd dan ook kruikenstad. Van de 200.000 inwoners zijn er ruim 16.000 student. In totaal studeren er 27.500 mensen in Tilburg aan 2 hogescholen en 2 Universiteiten. Voordeel voor studenten is de prijs voor studentenkamers; de gemiddelde huur per maand is slechts € 350,- voor 15 tot 20 m2.

mark-kieboom-JiaadHKdR1k-unsplash

Bijbaan

Voor extra inkomsten moet je als student de handen uit de mouwen steken. Werkstudenten gaan naar integrand.nl voor begeleiding en werk in je eigen studierichting. Een bijbaan vind je o.a. bij work-on.nl of check studentenwerk.nl . Je kunt je ook aanmelden bij Susa, Randstad, Indeed, of StartPeople. Via youngcapital.nl kun je zelfs in een aantal andere landen aan de slag.

 

Goedkoop shoppen

Op studentenkorting.nl kun je zien welke bedrijven korting geven aan studenten. Zo kun je niet alleen korting krijgen voor kleding en eten, maar ook op rijlessen. De kringloopwinkel in Tilburg (Ceramstraat 12) geeft een duurzame tegoedbon, de thriftcard, uit. Voor streetwear ga je naar Go Britain aan de heuvelstraat nummer 98. In Tilburg kun je goedkoop naar de kapper. Bijvoorbeeld bij Kokky’s Kappers op vertoon van je studentenpas of Brainwash, die hebben maar liefst 4 locaties in Tilburg. Uiteraard kun je voor de inrichting van je nieuwe kamer terecht bij IKEA, maar dan moet je wel even naar Breda.

 

Eten 

Bij ’t Taphuis kun je op maandag en dinsdag een Taphap bestellen. Dit is een hoofdgerecht met bijpassend biertje voor slechts € 9,50. Voor een lekker portie Surinaams eten ga je naar Faja Lobi in het centrum. Een roti of nasi kip kost slechts € 8,75. In een tot restaurant omgebouwde locomotief serveren ze wekelijks de ‘reis van de week’;  Eetbar de Wagon serveert er wekelijks een ander hoofdgerecht. In Tilburg vind je o.a. een Happy Italy en op donderdag kun je in Kim’s Kroeg eten voor slechts € 8,-.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Het is wel een probleem om een goede studentenkamer te vinden. TIP1: vraag vrienden op social media mee te zoeken.

TIP2: huurder en verhuurder komen bijna altijd een schriftelijke huurovereenkomst overeen. Lees deze goed door voordat u deze tekent. Bij ernstige problemen kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Betaal de borg altijd per bank zodat dit zwart op wit staat.