Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en heeft een fascinerende geschiedenis. Berlijn was achtereenvolgens de hoofdstad van Pruisen, het Duitse Keizerrijk, de Weimarrepubliek en nazi-Duitsland. Na de Tweede Wereldoorlog werd Berlijn verdeeld en in 4 stukken geknipt (een Franse sector, een Engelse sector, een Amerikaanse sector en een Russische sector). Pas in 1990 werd Berlijn weer de hoofdstad, na het vallen van de muur die Oost- en West Duitsland van elkaar scheidde.

In metropool Berlijn staan vele beroemde bezienswaardigheden. De bekendste is misschien wel de Brandenburger Tor. Er zijn stukken van de Berlijnse muur te bezichtigen en de controlepost tussen de Amerikanen en de Russen, Checkpoint Charlie, is nog te zien. Het Rijksdaggebouw, de Kaiser-Wilhelm Gedachtniskirche en het Holocaustmonument zijn een bezoek zeker waard.

In Berlijn wonen ongeveer 3,7 miljoen mensen waarvan 170.000 student. Een studentenkamer hoeft niet duur te zijn, je kunt er al een huren vanaf € 200,-.

Bijbaan in Berlijn

Erasmusu.com heeft naast een woonaanbod ook bijbaantjes in de aanbieding. Op deze Nederlandstalige site combineer je studeren met werken. Bij stw.berlin.de, fu-berlin.de en studentenwerke.de kun je je aanmelden als werkzoekende. Deze webpagina’s zijn zowel in het Engels als in het Duits beschikbaar.

 

Goedkoop shoppen in Berlijn

In Berlijn zijn diverse interessante outlets te vinden, bijvoorbeeld de outlet in Spandau. Ook kun je kiezen voor een overdekt winkelcentrum als Alexa Shopping Center te bereiken via de halte Alexanderplatz. De bekendste winkelstraat van Berlijn is zonder twijfel de Kurfurstendam (vergelijkbaar met de Champs Elysee van Parijs) en de bekendste winkel is het Kaufhaus de Westens (KaDeWe), vergelijkbaar met Harrods uit Londen.

 

Eten in Berlijn

Een paar voordelige restaurantjes volgens ELLE zijn:

Yam Yam Berlin (Koreaans)

Good Morning Vietnam

Yoyo Foodworld (Veganistisch)

Markthalle Neun (veel kraampjes, veel keus)

Nest (ontbijtbuffet)

Zola (Italiaans)

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Voor het tijdig vinden van een fijn onderkomen adviseren wij om je vrienden op social media te vragen een goede studentenkamer te zoeken in Berlijn. Je weet nooit wie er weer in hun netwerk zitten.  Er zijn een aantal internationale aanbieders van studentenkamers. Hier een kort lijstje.

klik hier voor TheStudentHotel Berlijn.

TIP: De hoogte van de borg is vaak 2 tot 3 maanden huur en vergeet de provisie van de makelaar niet! Soms wordt er gevraagd naar een arbeidsovereenkomst als bron van inkomsten voor de te betalen huurpenningen.