• Project Name Drywall Insulation, Captown
  • Client ThemeForest Envato
  • Date Flooring
  • Duration 25 June, 2015
  • Location Bulls Stadium, Califorina

Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De stad is beroemd vanwege de prachtige grachten en de rijke geschiedens. Het Rijksmuseum, het Anne Frank huis en de Westertoren zijn slechts een paar van de highlights. Andere redenen waarom Amsterdam zo bekend is het red light district en het gedoogbeleid t.a.v. soft drugs.
In Amsterdam wonen meer dan 60.000 studenten terwijl er meer dan 100.000 studenten studeren aan een van de 22 hogescholen en 8 universiteiten die de stad rijk is. Ongeveer de helft van de studenten wonen op een kamer met gedeelde voorzieningen. De gemiddelde huurprijs is € 580,- voor slechts 17 m2!

Goedkoop shoppen

Om voordelig te winkelen voor je nieuwe studentenkamer kun je natuurlijk terecht bij IKEA. Hun Amsterdamse locatie is gevestigd aan de hullenbergweg 2. Tweedehandswinkels zijn er ook genoeg, meer dan 40! Kijk bijvoorbeeld eens voor boeken in de terre des hommes winkel aan het Lambertus Zijlplein 27, of ga naar een kringloopwinkel van RataPlan, zij kopen en verkopen o.a. fietsen waarbij ze zelfs een reperatie kunnen uitvoeren.

Eten

Voordelig eten, studenten zijn er dol op. Restaurant Daghap zit aan de Woustraat nummer 2. Superlekker en gezellig, ook vegetarisch mogelijk. Restaurant Skek (zeedijk 4-8) en de biertuin (linnaeusstraat29) zijn goede alternatieven. Voor een betaalbare pizza is Pinsa’s gourmet pizzaria een goede keus (spaarndammerstraat 772), voordelige pannenkoeken vind je bij Mook pancakes aan De Clerqstraat 34 of de Jodenbreestraat 144. De beroemde chefkok Robert Kranenborg maakt ook heerlijke hamburgers voor een goede prijs. De twee Thrill Grill reataurants zitten resp aan de Gerard Doustraat 98 en Eerste Constantijn Huygensstraat 37. Aan de tweede Helmersstraat 26 ten slotte kun je voordelig Taco’s eten bij Taqeuria Tacobar.
Derijkemeisjes.com geven 33 tips van eten onder de € 15,- in Amsterdam.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Het is al jarenlang een probleem om een goede en betaalbare studentenkamer te vinden. Wij hebben een aantal partijen geselecteerd:

klik hier voor TheStudentHotel Amsterdam.

TIP: huurder en verhuurder komen bijna altijd een schriftelijke huurovereenkomst overeen. Lees deze goed door voordat u deze tekent. Bij ernstige problemen kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Betaal de borg altijd per bank zodat dit zwart op wit staat.