• Project Name Leiden
  • Client ThemeForest Envato
  • Date Renovation
  • Duration 5 Jan, 2018
  • Location Bulls Stadium, Califorina

Leiden

Aan de Oude Rijn in de provincie Zuid-Holland ligt Leiden. Ten tijde van de Hoekse- en Kabeljauwse twisten werd Leiden diverse malen belegerd. Dit was in de tweede helft van de 14e eeuw tot eind 15e eeuw. In 1572 koos de stad de zijde van de anti-Spaanse opstand. Een nieuwe belegering volgde. Deze belegering werd op 3 oktober 1574 afgeslagen en is nu bekend als ‘het Leidens ontzet’. Een jaar later werd de Universiteit opgericht.

Erik Hazelhof Roelofzma  (beter bekend als Soldaat van Oranje) is een van de velen die in Leiden rechten studeerde.. De huidige koning Willem-Alexander studeerde geschiedenis in Leiden. De beroemdste ‘zoon’ van Leiden is waarschijnlijk Rembrandt van Rijn.

In Leiden wonen bijna 125.000 mensen, waarvan zich ruim 18.000 student mogen noemen. Totaal studeren er in Leiden meer dan 33.000 studenten aan 3 hogescholen en 1 universiteit, welke zich de oudste universiteit van Nederland mag noemen. De gemiddelde kamerhuur is € 435,- voor slechts 17 m2!

iStock-Leiden

Bijbaan in Leiden

Voor extra inkomsten moet je als student de handen uit de mouwen steken. Op faqtoids.com vind je een overzicht van uitzendbureaus voor studenten. Bij studentenwerk.nl of studentenvacature.nl hebben ze altijd werk voor je. Je kunt je ook aanmelden bij Randstad, Adzuna, Indeed of recruitastudent.nl .

 

Goedkoop shoppen in Leiden

De Breestraat en de Haarlemmerstraat zijn de winkelstraten van Leiden. Ben je op zoek naar een vlieger, dan kun je naar De Vliegershop, ze hebben er ook spelletjes. Alles over wol vind je bij ‘n Steekje Los. Het lekkerste fruit en andere delicatessen tref je aan bij Zam Zam. Een winkel waar van alles te koop is, van fietsonderdelen tot verkleedkleding, is So Low. Dat slaat dus op de prijs! Voor 2ehands kleding kun je terecht bij Hartendief. Op leidenstudentenstad.nl kun je, naast een kamer, ook op zoek naar winkels die studentenkorting geven. Om voordelig te winkelen voor je nieuwe studentenkamer kun je natuurlijk terecht bij IKEA, maar dan moet je wel even naar Delft.

 

Eten in Leiden

Een goedkope pizza scoor je bij Very Italian Pizza. Maar ze hebben ook pasta voor minder dan 10 Euro. Burgers met brie, ananas of barbecuesaus vind je bij New Bad Habits. Bistro Noroc serveert salades voor minder dan een tientje. Met vijgen en geitenkaas bijvoorbeeld. Bij Holle Bolle Gijs kun je terecht voor een daghap voor slechts € 7,50. Op maandag en dinsdag heb je zelfs een heel menu voor 10 Euro. Aziatische gerechten maken ze bij Verboden Toegang, honden zijn overigens toegestaan (?). Tapas kun je krijgen bij Cubanita. Ten slotte nog een Grand Café. Bij De Vriend kun je gezellig borrelen, lunchen en dineren.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Het is wel een probleem om een goede studentenkamer te vinden. TIP1: vraag vrienden op social media mee te zoeken.

TIP2: huurder en verhuurder komen bijna altijd een schriftelijke huurovereenkomst overeen. Lees deze goed door voordat u deze tekent. Bij ernstige problemen kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Betaal de borg altijd per bank zodat dit zwart op wit staat.