• Project Name Electrical wiring
  • Client ThemeForest Envato
  • Date Electrical
  • Duration 8 Feb, 2017
  • Location Bulls Stadium, Califorina

Project Challenges

De naam Rotterdam is afkomstig van een dam in het riviertje de Rotte. Vandaag de dag ligt Rotterdam aan de Nieuwe Maas. Rotterdam heeft de grootste haven van Europa en is een belangrijk logistiek en economisch centrum. Qua inwonertal (588.000) is alleen Amsterdam groter, qua oppervlakte is Rotterdam de grootste gemeente van Nederland.  In 1940 is Rotterdam door het bombardement van de Duitsers grotendeels verwoest. Inmiddels kent iedereen de Erasmusbrug, de kubuswoningen en de moderne wolkenkrabbers.

In Rotterdam wonen meer dan 36.000 studenten terwijl er ruim 66.000 studenten studeren. Er is 1 Universiteit, de Erasmusuniversiteit. Een internationaal georiënteerde onderzoeks-universiteit met 7 faculteiten die behoort bij de Europese top.  De gemiddelde studentenkamerprijs is met € 515,- een van de hoogste van Nederland.

Bijbaan

Voor extra inkomsten moet je als student de handen uit de mouwen steken. Er zijn veel mogelijkheden. Bij studentenwerk.nl of studentenvacature.nl hebben ze altijd werk voor je. Je kunt je ook aanmelden bij recruitastudent.nl, Randstad, adzuna, susa.nl of joblift. Via studentjob kun je zelfs in een aantal andere landen aan de slag.

 

Goedkoop shoppen

Bekende winkeladressen in Rotterdam zijn er genoeg; wat dacht je van Shopping Center Alexandrium en IKEA. In het centrum kun je bij 40 winkels terecht die samen de Koopgoot  vormen. Er zijn uiteraard ook een heleboel kleinere winkels. Peek a Boo in de Pannekoekstraat nummer 10 is een walhalla voor vintage shoppers. Je vind er jurkjes, t-shirts, sieraden enz. enz. Voor schoenen kun je naar Funkie House aan de Korte Hoogstraat 15. Cheap Fashion zit aan Meent 25 en verkoopt . . .  inderdaad!.  Episode zit aan de Oude Binnenweg en verkoopt vooral tweedehands kleding. Ten slotte nog aandacht voor 2 outlets.  Van den Assem Outlet Store aan de Coolsingel 97.  Schoenen en nog meer schoenen en voor cadeautjes ga je naar TK Maxx gevestigd aan Binnenwegplein 27-29.

 

Eten 

Voordelig eten, studenten zijn er dol op. Restaurant The GOAT (The Greatest Of All Times) zit aan de Schiedamse Vest 14. Topnutch Junkfood. Bazar Rotterdam serveert gerechten uit het Midden-Oosten en Afrika. Een dagschotel kun je al bestellen vanaf € 8,90. Even naar de Witte de Withstraat 16 dus. Bertmans kookt met voedzame en seizoensgebonden producten. Ook voor ontbijt. Zaagmolenkade 15. Voor Tapas ga je naar Boca’s  aan de Mauritsweg 43. Italiaans eten kun je bij De Pasta Kantine. Voor huisgemaakte pasta’s naar de Pannekoek (?)straat 22A. Voor meer tips check indebuurt.nl.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Het is al jarenlang een probleem om een goede en betaalbare studentenkamer te vinden.

TIP1: vraag vrienden op social media mee te zoeken. Wij hebben een aantal partijen geselecteerd:

klik hier voor TheStudentHotel Rotterdam.

In Rotterdam zijn verschillende makelaars en aanbieders van onroerend goed actief op de particuliere huurmarkt.

TIP2: huurder en verhuurder komen bijna altijd een schriftelijke huurovereenkomst overeen. Lees deze goed door voordat u deze tekent. Bij ernstige problemen kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Betaal de borg altijd per bank zodat dit zwart op wit staat.