Bologna

Bologna is de zevende stad van Italië maar hoort zeker bij de meest voorname studentensteden ter wereld. Al in 1088 werd in Bologna de eerste universiteit van Europa opgericht.

In Bologna wonen krap 400.000 mensen en het ligt in het Noorden van Italië. Het historische centrum van Bologna is goed bewaard gebleven. Door de vele rode bakstenen heeft Bologna de bijnaam ‘La Rossa’ de rode gekregen. Het Piazza Maggiore (‘groot plein’ in het Nederlands) is het centrale plein in Bologna. Typisch voor de stad zijn de vele bogengalerijen en de twee torens die de beklimming meer dan waard zijn. Er zijn meerdere Pausen in Bologna geboren.

De Universiteit van Bologna heeft tegenwoordig dependances in meerdere Italiaanse steden. Het totale aantal studenten aan deze universiteit bedraagt 82.000. Oud premier van Italië Romano Prodi studeerde hier ook.  Een studentenkamer hoeft niet duur te zijn, je kunt er al een huren vanaf € 200,-.

maria-bobrova-EdpbTj3Br-Y-unsplash

Bijbaan in Bologna

Erasmusu.com heeft naast een woonaanbod ook bijbaantjes in de aanbieding. Op deze Nederlandstalige site combineer je studeren met werken. Voor Bologna is er niet altijd werk beschikbaar. Het beste is om ter plekke bij lokale uitzendbureaus te vragen naar het werkaanbod.

 

Goedkoop shoppen in Bologna

De overdekte foodmarket Mercato delle Erbe is zeker een bezoekje waard, vooral voor vers fruit en je kunt er uiteraard ook lunchen. Voor vlees en kaasspecialiteiten kun je het best naar Salumeria Simoni. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Ten slotte is er nog de mooie en gezellige eetmarkt Mercato di Mezzo. Voor de luxe shoppers is er de chique Galleria Cavour. Veel design dus neem je credit card mee!

 

Eten in Bologna

Een paar fijne adresjes volgens reisgenie.nl zijn:

Naama Cafe, Marrokaans theehuisje waar ze geweldige chocolademelk serveren.

La Bottega dei Portici, prachtige pastagerechten.

Sbuccio Agribologna, kies je eigen groenten en fruit voor een heerlijk fruitsapje.

Ristorante Donatello, hier heeft de tijd een beetje stilgestaan maar de klassieke gerechten zijn nog steeds geweldig.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Voor het tijdig vinden van een fijn onderkomen adviseren wij om je vrienden op social media te vragen een goede studentenkamer te zoeken in Londen. Je weet nooit wie er weer in hun netwerk zitten. Er zijn een aantal internationale aanbieders van studentenkamers. Hier een kort lijstje.