• Project Name Roof Ceiling
  • Client ThemeForest Envato
  • Date Carpenting
  • Duration October 22, 2018
  • Location Bulls Stadium, Califorina

Project Challenges

Maastricht is de hoofdstad van de provincie Limburg en ligt in het zuiden van Nederland, aan de Maas. De geschiedenis van Maastricht gaat maar liefst 250.000 jaar terug. Bij opgravingen zijn sporen van bewoning gevonden uit de oude steentijd. De Romeinen waren er al voor de huidige jaartelling.

Maastricht is ook bekend van ‘het Verdrag van Maastricht’. Hierbij werd de weg vrijgemaakt voor een Europese munt; de euro. Het bekendste plein van Maastricht is het Vrijthof. Zeker ook onder studenten een populaire plek. Hier vinden jaarlijks diverse evenementen plaats zoals de concerten van Andre Rieu en natuurlijk het carnaval. Hier staat ook de beroemde Sint- Janskerk.

Nu wonen er ongeveer 120.000 mensen in Maastricht, waarvan er 17.500 student zijn. In totaal studeren er 22.500 personen in Maastricht waarmee het een van de kleinere studentensteden van Nederland is.  Zij hebben de keus uit 3 hogescholen en 3 Universiteiten. Voordeel voor studenten is de prijs voor studentenkamers; de gemiddelde huur per maand is gedaald tot slechts € 350,-.

Maastricht-with-church

Bijbaan in Maastricht

Voor extra inkomsten moet je als student de handen uit de mouwen steken. Ga je naar Maastricht University, dan kun je wellicht via ‘InterUM’ een bijbaan vinden. Speciaal voor het opdoen van ervaring in je toekomstige vakgebied. Je kunt studentenwerk.nl checken of je aanmelden bij Youngcapital, Randstad, Indeed, of StartPeople.

 

Goedkoop shoppen in Maastricht

Op het plein De Markt vindt elke woensdag en vrijdag een markt plaats. Kom lekker lokale producten proeven of snuffel door de vele aangeboden stoffen. Voor een outlet kun je naar Maasmechelen of Roermond. Voor 2ehands designerkleding kun je naar Second 4 All-in de Bredestraat nummer 10. In een oude kerk midden in de stad zit Selexyz Dominicanen. Misschien wel de mooiste boekhandel van Nederland met koffiehoekje. Uiteraard kun je voor de inrichting van je nieuwe kamer terecht bij IKEA, maar dan moet je wel even naar Heerlen.

 

Eten 

Shoppen in Maastricht is niet goedkoop, maar gelukkig hoeft uit eten niet duur te zijn. Het ontbijt bij Livin’ Room in de Heggenstraat is royaal, smoothies en granola in een fijne sfeer. Voor de lunch kun je naar Lunchroom Ut Hierder Hepke aan de Burgemeester Cortenstraat  49. Voor Oosterse en Westerse gerechten ga je naar Dadawan. Van prima sushi tot een heerlijke burger. Donatello biedt de Italiaanse keuken aan vanaf €15.95 voor een 3 gangen menu. Eetcafe Talentino Mestreech biedt tapas aan, geniet op het terras in het centrum Grote Gracht 74. De gezelligste eetkamer van Mesteech zit aan de Kakeberg 6, de Preuverij.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Het is wel een probleem om een goede studentenkamer te vinden. TIP1: vraag vrienden op social media mee te zoeken.

TIP: huurder en verhuurder komen bijna altijd een schriftelijke huurovereenkomst overeen. Lees deze goed door voordat u deze tekent. Bij ernstige problemen kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Betaal de borg altijd per bank zodat dit zwart op wit staat.