Parijs

Parijs is het kloppend hart van Frankrijk. Er wonen (inclusief de voorsteden) ongeveer 10 miljoen mensen in Parijs. Per jaar komen er maar liefst 19 miljoen toeristen naar de stad. Rond het jaar 0 verschenen de eerste nederzettingen aan de oevers van de Seine. Paus Alexander III legde in 1163 de eerste steen voor de Notre Dame, die in 2019 werd getroffen door een afschuwelijke brand. In de Middeleeuwen was de Universiteit van Parijs (met die van Bologna en Oxford) toonaangevend in Europa.

Een van de meest bezochte attracties ter wereld is de Eiffeltoren. Het verhaal is bekend, voor de wereldtentoonstelling van 1889 ontwierpen 2 medewerkers van Gustave Eiffel dit 317 meter hoge monument. Andere bekende gebouwen zijn de Arc de Triomphe,  Les Invalides, de Sacre-Coeur en het wereldberoemde museum Louvre waar de Mona Lisa van Leonardo Da Vinci te bewonderen is.

In Parijs studeren 336.000 studenten aan 31 Universiteiten. Een studentenkamer hoeft niet duur te zijn, je kunt er al een huren vanaf € 300,-.

pexels-elina-sazonova-1850619

Bijbaan

Als je in de horeca aan de slag wilt kun je beginnen bij studeren-engeland.nl , maar je kunt hier ook terecht voor bijv magazijnwerk of schoonmaakwerk. Erasmusu.com heeft naast een woonaanbod ook bijbaantjes in de aanbieding in Londen. Op deze Nederlandstalige site combineer je studeren met werken.  Looking for the perfect job? check recruitastudent.nl.

 

Goedkoop shoppen

Londen is niet goedkoop maar je kunt er wel voordelig shoppen. Bijvoorbeeld in de summersale van juni tot eind juli.  Markten zijn er genoeg, bijvoorbeeld Camden Market met veel tweedehands kleding en spulletjes of Petticoat Lane Market in East End. In de trendy wijk Nothing Hill vind je de markt op Portobello Road. Nieuwe artikelen maar wel betaalbaar. Of je kiest voor je kleding de Primark. Ook in Nederland zijn er een aantal van deze winkels.

 

Eten 

Op watzijzegt.com staan een aantal tips, zoals:

Brick lane Beigel Bake, Een Joodse bakkerij die altijd open is.

Comptair Libanais voor delicatessen en heerlijke sapjes.

Koya, Japanse noodle bar.

Franco Manca Pizzaria heeft meerdere restaurants in Londen.

Gourmet Burger Kitchen voor de klassieke hamburgers.

Maple & Kings serveert ontbijtbowls met granen en goed gevulde salades.

The Lighterman ten slotte is een 3-verdiepingen tellend restaurant op King’s Cross.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Voor het tijdig vinden van een fijn onderkomen adviseren wij om je vrienden op social media te vragen een goede studentenkamer te zoeken in Londen. Je weet nooit wie er weer in hun netwerk zitten. Er zijn een aantal internationale aanbieders van studentenkamers. Hier een kort lijstje.

klik hier voor TheStudentHotel Parijs.