• Project Name Drywall Insulation, Captown
  • Client ThemeForest Envato
  • Date Flooring
  • Duration 25 June, 2015
  • Location Bulls Stadium, Califorina

Utrecht ofwel Utreg zoals de echte Utrechters de stad noemen is de vierde stad van Nederland. Het centrum van Utrecht wordt omringd door een singel; de Oudegracht en de Nieuwegracht genoemd, die uniek zijn om de lage kade’s. Het beroemdste gebouw van Utrecht is ongetwijfeld de Dom, en dan met name de beeldbepalende Domtoren. Deze gotische kathedraal trekt jaarlijks meer bezoekers (430.000) dan er inwoners zijn (ruim 300.000). De kapittelzaal van de Dom is momenteel in gebruik als aula van de universiteit Utrecht. De universiteit werd al in 1636 opgericht.

In Utrecht studeren ongeveer 65.000 studenten waarvan er ruim 30.000 in Utrecht wonen. Dat betekent dus  1 op de 10 inwoners een student is. De prijs voor studentenkamers is redelijk hoog, maar Amsterdam en Rotterdam zijn nog beduidend duurder. In Utrecht betaalt een student gemiddeld € 475 voor 17 m2.

domtoren-hoofdafbeelding

Bijbaan in Utrecht

Voor extra inkomsten moet je als student de handen uit de mouwen steken. Ga naar susa.nl voor studentenwerk dat lekker te combineren is met je studie of ga naar studentenwerk.nl . Je kunt je ook aanmelden bij Randstad, adzuna, of joblift. Via studentjob kun je zelfs in een aantal andere landen aan de slag.

 

Goedkoop shoppen in Utrecht

Allereerst ga je naar studentenkorting.nl om te kijken waar je korting kunt scoren. Om voordelig te winkelen voor je nieuwe studentenkamer kun je natuurlijk terecht bij IKEA. Hun Utrechtse locatie is gevestigd aan de Van Rensselaeriaan 7. Vind je het leuker om lokaal te shoppen doe dan inspiratie op utrechtstudentenstad.nl. Diverse kleine winkeltjes voor kleding (the revenge), woonaccessoires (zinin), boeken (de wijze kater) en sieraden (atelier ohlala).

 

Eten in Utrecht

Indebuurt.nl heeft in Utrecht 9 goedkope adresjes op een rij gezet. Bijvoorbeeld Florin, op maandag en dinsdag kun je daar al voor € 6.50 terecht voor een kipsaté of lasagne. Bij Dogma in de voorstraat kun je ambachtelijke worsten en patat eten. Voor € 8,25 kun je een hotdog krijgen die door kan gaan als maaltijd. Bij Walden op het Domplein kun je een drie gangen menu krijgen vanaf € 18,- en er is genoeg te kiezen.

 

Ten slotte willen we hier nog even aandacht besteden aan utrechtstudentenstad.nl. Op deze site kun je namelijk alle bovenstaande onderwerpen terugvinden. Een goed startpunt dus voor je avonturen in de stad Utrecht.

Bekijk het huuraanbod voor kamers

Het is al jarenlang een probleem om een goede en betaalbare studentenkamer te vinden. Wij hebben een aantal partijen geselecteerd:

TIP: huurder en verhuurder komen bijna altijd een schriftelijke huurovereenkomst overeen. Lees deze goed door voordat u deze tekent. Bij ernstige problemen kan de huurder de huurcommissie inschakelen. Betaal de borg altijd per bank zodat dit zwart op wit staat.